Individuele therapie


Heb je het gevoel dat je vastloopt op bepaalde gebieden in je leven?

Dat kan behoorlijk lastig zijn. Het liefst ervaar je balans in je leven. Balans in je relaties, gezin, werk, in de tijd voor inspanning en de tijd voor ontspanning. Maar iedereen wordt in het leven geconfronteerd met zaken die de balans kunnen verstoren. Denk aan een verhuizing, ander werk, studieproblemen, pensionering, lichamelijk ziek worden, verlies van een dierbare, conflicten met anderen, het krijgen van kinderen, het uit huis gaan van kinderen, of een scheiding. Deze levensgebeurtenissen kunnen je stress geven of klachten als somberheid, angst, slecht slapen, huilbuien, eetproblemen, onzekerheid etc. Deze klachten kunnen je in je dagelijkse functioneren belemmeren.

Individuele therapie kan jou helpen om de balans terug te vinden als je vastloopt op bepaalde gebieden in je leven. 


Wanneer?


De redenen om te starten met individuele therapie kunnen zeer uiteenlopend zijn, hieronder een aantal voorbeelden:

 • Ik voel me eenzaam, ik heb het gevoel er niet bij te horen, maar zou dit wel graag willen.
 • Ik wil weer van dingen en mensen om mij heen genieten.
 • Ik wil leren zeggen wat ik denk en voel en bij mijn eigen mening blijven, ook op mijn werk.
 • Ik wil ontdekken wie ik ben en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen.
 • Ik denk erg negatief over mezelf, maar wil positiever naar mezelf leren kijken.
 • Hoe ga ik verder na de scheiding?
 • Hoe kan het dat ik in het aangaan van nieuwe relaties steeds in hetzelfde patroon verval?
 • Door nare ervaringen durf ik mij niet te binden.
 • Hoe uit ik mijn verdriet na het overlijden van een dierbare?
 • Ik ben op zoek naar een balans tussen aandacht voor mijn gezin, partner, werk en tijd voor mezelf.
 • Er is veel gebeurd in mijn leven en nu lukt het niet meer om gewoon door te gaan.


Hoe?


In het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, kun je een goede keuze maken of dit bij je past en of het klikt met mij als therapeut. Wordt besloten van start te gaan, dan wordt afgesproken hoe vaak je een gesprek zal hebben. Meestal is dit eens per twee weken. We kijken samen wat er voor jou nodig en passend is.

Wat het doel van de behandeling precies is, daar heb je zelf grip op. Aan de start bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je zou willen veranderen. We onderzoeken wat er speelt en wat jij vervolgens nodig hebt om verder te komen. Daar gaat het steeds om. Met als doel dat jij je weer beter voelt en met vertrouwen naar de toekomst gaat kijken.

Waar je precies mee aan de slag gaat en wat je bereikt, dat verschilt natuurlijk per persoon. Veel mensen zetten in de behandeling stappen waardoor gedachten en gevoelens minder in de weg gaan staan. Anderen krijgen verhelderde inzichten in hun situatie en wat er precies gebeurd is. Weer anderen ervaren dat hun zelfvertrouwen en -kennis is toegenomen. Als de behandeling vordert, blijven we regelmatig bespreken of de gestelde doelen nog kloppen en of we op de goede weg zijn.

Psychische klachten kunnen van grote invloed zijn op de mensen om je heen.  In een gezin of relatie ontstaan er dan al snel patronen. Herken je dit? Dan kan het raadzaam zijn om de mensen om je heen bij de behandeling te betrekken. Bij mijn praktijk heb je die optie. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf of je daar wel of geen gebruik van maakt.


Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?
Neem contact met me op