Relatietherapie


Partner-relatietherapie is een specifieke vorm van psychotherapie waarbij partners samen in therapie zijn en de communicatie tussen beide partners centraal staat.


Om verschillende redenen kan de liefde bekoelen of kom je samen in een negatieve spiraal terecht.  Er kunnen in de communicatie ook conflicten of gevoelens van onbegrip ontstaan, waardoor je steeds meer afstand van elkaar lijkt te nemen. Wanneer je op zoek gaat naar hoe dit ontstaat, is er een grote kans dat jij en je partner hier verschillend over denken. Hier kan je gemakkelijk strijd over krijgen en samen in een vicieuze cirkel van beschuldigingen terecht komen, die moeilijk te stoppen is. Het is belangrijk om een eventuele negatieve spiraal te doorbreken door meer positieve ervaringen met elkaar op te doen. Relatietherapie kan hierbij helpen.

Relatietherapie helpt om ingesleten patronen te vervangen door nieuwe positieve interacties, meer begrip voor elkaar te ontwikkelen, jullie intimiteit te verbeteren en de verbinding te herstellen.


Wanneer?


Toegeven dat de relatie niet goed loopt is vaak pijnlijk en roept soms angst op. Het vereist moed om tijdig hulp in te schakelen. Er zijn veel verschillende redenen voor relatietherapie. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • We hebben steeds ruzie en willen hier mee stoppen
  • We hebben twijfels om samen door te gaan.
  • We willen bij elkaar zijn, maar dan wel op een andere manier,
  • We willen de communicatie verbeteren en minder spanningen binnen onze relatie ervaren.
  • We missen de intimiteit van vroeger.
  • We leven langs elkaar heen en zijn op zoek naar meer verbinding.
  • Eén van ons is vreemdgegaan en we vragen ons af of wij nog samen verder kunnen.
  • We weten niet meer hoe we als partners met elkaar om moeten gaan, nu onze kinderen de deur uit zijn.


Hoe?


Het is aan te raden om eerst een gratis en vrijblijvende kennismaking in te plannen om te kijken of er een klik is. Het is belangrijk dat jullie je beiden vrij voelen om alles te kunnen zeggen. Jullie kunnen samen beoordelen of de relatietherapie jullie aanspreekt en of jullie de verwachting hebben dat ik de juiste persoon ben om jullie te begeleiden. 

Wanneer jullie voor relatietherapie kiezen dan wordt afgesproken hoe vaak jullie een gesprek zult hebben. Meestal is dit eens per twee weken. We kijken samen wat er voor jullie relatie nodig is. Dan beginnen we met het in kaart brengen van jullie relatie. Wat is de kern en wat is de hulpvraag. We maken patronen inzichtelijk, zodat er ruimte komt voor wederzijds begrip en de verbinding stap voor stap herstelt. Tijdens de therapie kijk ik goed naar wie jullie zijn, wat jullie nodig hebben en hoe jullie weer samen, zelf verder kunnen gaan.

Een vorm van relatie therapie is EFT, een wetenschappelijk succesvol bewezen vorm van relatie therapie.


Lees hier meer over EFT relatietherapieBen je geïnteresseerd of heb je vragen?
Neem contact met me op